Når en engel siger farvel

Det her er det første blogindlæg far ikke læser.

Han læste altid min blog. Nogle gange ringede han og spurgte ind til noget jeg havde skrevet. Nogle gange ringede han og spurgte, hvorfor jeg ikke havde skrevet noget længe.

Det siges, at den første jul, den første fødselsdag, den første alt muligt efter et dødsfald er svær. Det første blogindlæg er også svært.

Jeg er så glad for at jeg har fået et arbejde. Tanken om at sidde herhjemme og glo ind i væggen er uudholdelig. Jeg kommer ud blandt folk og jeg har noget konkret at give mig til.

Han ringede til mig fredag aften og sagde, at han var stolt af mig, fordi jeg har fået arbejde. Han sagde, at han håbede, at jeg blev glad for mit nye arbejde. Næste dag var han ikke mere…

Sangen Når En Engel Siger Farvel trøster mig i disse dage.

Det er hårdt.

Jeg plejer at skrive både på denne blog og på en anden. Dette indlæg ligger kun her. Her er ikke så mange læsere og de der er, er seriøse. Jeg kan ikke overskue overfladiske kommentarer og “siger-godt-om-tommelfingre” som man kan give på den anden blog.

De er søde på arbejde og tager hensyn til mig. I går brød jeg grædende sammen og blev trøstet af én af kollegerne. Hun er sød.

Begravelsen er på fredag. Jeg tror, at der vil være mange i kirken. Åh, lille far. Du er savnet. “Men jeg ved, du er et bedre sted nu” synger Anna David i sangen om englen, der siger farvel.

5 thoughts on “Når en engel siger farvel

 1. Den er hård, men han forlod denne verden velvidende hans datter havde arbejde og ikke skulle sidde og kigge ind i væggen, og det tæller trods alt for en hel del. God vind fremover, selv om det er mørkt lige nu.

 2. Kondolerer. Jeg kan kun give dig ret i det med “den første af alting er svært”, sådan har jeg 100% haft det! Nu er der gået lidt mere end et år siden min fars død, og det er en lettelse at være over den første af alt.
  Det bedste råd eller hvad det nu er, jeg kan give er, at sorgens landskab er stort og kompliceret. Det er ikke sådan, at man bare får det bedre og bedre med konstant hastighed. Der er bakker og dale, gode og dårlige dage ind imellem hinanden. Det kan være svært for andre at forstå, man måske er sprudlende glad tirsdag og sidder og smågræder fredag, men sådan er det bare. Og det bliver bedre på sigt!
  Stort knus til dig, jeg håber du til begravelsen kan glæde dig lidt over alle de mennesker, din far har betydet meget for, trods sorgen!

 3. Ja, jeg kondolerer også. Han lyder som et rart, omsorgsfuldt

  Det er hårdt at miste.

  Jeg tror det vigtigste er at lade sig selv være i og med sorgen og tabet i stedet for at arbejde imod det eller forestille sig, at det er noget man skal igennem eller over … den har sin plads og berettigelse. Sorgen er også en anledning til at mindes og tænke på de glæder og gode ting, din far forårsagede; mindes, den relation I havde.

  Varmt,

  M!

  • Tak for de søde ord alle sammen. Jeg har tænkt meget over det med at være i godt humør én dag og være ked af det den næste. Jeg har selv oplevet humørskift. Jeg kan grine af mine kollegers fjollerier og lidt senere være vildt ked af det. Det er nok svært for andre at forstå.

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *