Kærlighedens Lænker

Jeg har netop læst bogen Kærlighedens Lænker, i serien Virkelighedens Verden.

Det er en fantastisk bog.

Den handler om en kvinde, der forelsker sig i en mand, der er psykopat.

Han er veltalende og omsorgsfuld, og hun tror, at hun har mødt drømmemanden. Gradvist dukker de psykopatiske træk op. Han lyver, stjæler og manipulerer med alt og alle. Han bryder hendes selvtillid ned lidt efter lidt. Hvad hun bliver udsat for af vold og ydmygelser er ikke småting.

Jeg er aldrig forstået, hvorfor kvinder vælger at blive i et voldeligt ægteskab, men efter at have læst denne bog, har jeg fået forståelse for, at det ikke er nemt at finde styrken til at sige fra. Efter at have været sammen med ham i 16 år er hendes tro på sig selv stort set ikke-eksisterende. Hun tror, at det er hende, der er besværlig og urimelig.

Tilbage sidder jeg nu med spørgsmålet: Hvordan kan et menneske være så følelsesmæssigt afstumpet, at han kan undsætte sine nærmeste for sådanne grusomheder? Han er fuldstændig kold og beregnende. Kan han se en fordel ved at lyve og stjæle fra sin egen mor, så gør han det. Alt handler om at dække hans behov. Alt andet er ligegyldigt for ham.

Til alle jer, der tænker om voldsramte kvinder: Hvorfor går I ikke bare jeres vej? Læs bogen!

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *