Politibetjenten og ægget

Jeg er netop blevet færdig med bogen Fabergés Hemmelighed. Forfatter: Nicole W. Fox.

Den handler om en amerikansk politibetjent, der arver et påskeæg. Det er i hvert fald det, han synes, det ligner. Han får at vide, at han har arvet det efter sin tante. Der er bare det ved det, at både hans far og mor er enebørn.

Det hele er meget mystisk, og det bliver ikke mere kedeligt af, at den lokale kunsthistorielærer fortæller, at det er et ægte Fabergé-æg. Sådanne æg kan have en værdi af et tocifret millionbeløb.

Bogen springer mellem fortid og nutid. Man skiftevis læser om politibetjenten og æggets rejse.

Rejsen begynder i Rusland, hvor den dygtige juveler Carl Fabergé fremstiller ægget. Han giver ægget til zarens hustru i gave. Revolutionen bryder ud, ægget skifter ejermand mange gange. Hver gang følger en spændende eller tragisk historie om ejermandens liv.

Bogen er spændende og let at læse. Dog synes jeg, at den blev indviklet og meget urealistisk til sidst. Slutningen er noget kryptisk, så jeg valgte at digte min egen slutning. En god og lykkelig slutning.

Jeg kendte ikke til Fabergé-æg, før jeg læste bogen, og den russiske revolution vidste jeg heller ikke meget om. Derfor var den også lærerig. Meget af handlingen er naturligvis fri fantasi, men der er en del verdenshistorie i bogen alligevel.

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *