Vinter = læsetid

Jeg har netop afsluttet en god bog. Nitten Røde Roser af Torben Nielsen. Den var meget anderledes, end jeg havde forestillet mig. Jeg troede, at den handlede om en ung mand, der sørgede over tabet af sin forlovede. Det gør den dybest set også, men at han forvandlede sig til en hævntørstig dræbermaskine, kom bag på mig.

Nu er jeg begyndt på en bog i en hel anden genre: “Pia Kjærsgaard, fordi jeg var nødt til det”

Det er ellers sjældent, at jeg læser biografier. Jeg læste engang Keld og Hildas “Duet For Livet” Den var god og underholdende. Det tror jeg også, at bogen om Pia Kjærsgaard er.

Hvad jeg skal læse bagefter, ved jeg ikke. Gode forslag modtages.

4 thoughts on “Vinter = læsetid

 1. Jeg læste meget Torben Nielsen i mine yngre dage. Hele serien om Ancher, Rieger og Brask er jeg fan af. “Terror” lærte mig om drengebander, før jeg overhovedet vidste, de fandtes.

  Jeg er selv i gang med Erik Valeurs “De syvende barn”. Det er noget af en moppedreng på over 600 sider, og den har vundet et hav af priser. Jeg er allerede over 100 sider inde i den, og så langt så godt vil jeg sige.

 2. Sjovt nok har jeg også gode minder om Torben Nielsen, som desværre er en noget glemt forfatter i dag. Især hans barndomserindringer var jeg helt vild med – ham og de andre lømler sendte bla en lille dreng op at flyve i en ballon!

  Nu er det jo aldrig helt nemt at anbefale bøger, men hvad med at dykke godt ned i nogle skønne danske forfatterskaber? Tove Ditlevsen har en masse at sige nutidsmennesker, synes jeg, kan både anbefale hendes noveller og erindringer. Herman Bang er også værd at læse, f.eks Ludvigsbakke eller Ved Vejen. Af nyere forfattere kunne Kim Leine (begynd med Kalak) måske være noget?

 3. En af mine største læseoplevelser i 2013 var Anne Lise Marstrand-Jørgensens Hildegard I & II. Dem ville jeg læse, hvis jeg var dig. Jeg skal helt sikkert genlæse dem i år.

  Hvis det skal være krimier så prøv Giles Blunt, Peter Robinson eller Peter Temple; der er vist mest på dansk af Peter Robinson, men også lidt i hvert fald af de to andre. Den Knuste.

  Og apropos krimier, så må jeg vist se at få læst Torben Nielsen. Jeg har da et par stykker stående.

  God læselyst,

  M!

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *