Velkommen i bestyrelsen

For nogle uger siden var jeg til årsmøde i den butik, jeg arbejder i. Et af punkterne på dagsordenen var, at der skulle vælges en ny til bestyrelsen. Så fik folk pludselig meget travlt med at kikke ud af vinduet, op i loftet eller sidde og bladre i papirerne på bordet. Ingen skulle risikere at få øjenkontakt med nogen. Der blev ikke valgt en ny til bestyrelsen dén aften.

Jeg er træt af nogle få ting ved mit arbejde. Bl.a. at vi ikke får ret meget at vide om, hvad der skal ske i nærmeste fremtid. For et års tid siden fik vi nye åbningstider. Det var ikke noget, der blev fortalt åbent om. Der blev hvisket i krogene om, at vi måske, eventuelt, muligvis skulle have nye åbningstider, men der var ikke nogen der vidste noget helt præcist. Først ganske kort tid inden de nye tider trådte i kraft, fik vi det at vide.

Derfor sagde jeg et par dage efter årsmødet til min chef, at jeg gerne ville melde mig til bestyrelsen. Jeg kan komme i tanke om 3 fordele ved at være med i bestyrelsen :

1: Jeg vil få noget at vide om, hvad der skal foregå i butikken

2: Jeg vil forhåbentlig komme på bedre fod med min chef

3: Det lyder meget voksent og ansvarligt at have “bestyrelsesmedlem” stående på sit CV

Nå, men min chef siger til mig: “Jamen, hvis du kommer i bestyrelsen bliver du medarbejderrepræsentant.” Og så gik han. Jeg opfattede det sådan, at det ikke ville hjælpe et hak, hvis jeg kom i bestyrelsen.

Skidt pyt, tænkte jeg. Så slap jeg da for dét bøvl. Da der var gået et par uger, faldt jeg tilfældigvis i snak med en fra bestyrelsen. På et tidspunkt sagde han, at han syntes det var dejligt, at jeg nu var kommet i bestyrelsen. Et ungt menneske og oven i købet en af de ansatte!

Øh, chef, hvornår havde du tænkt dig at fortælle mig at jeg er kommet i bestyrelsen? Det er en rimelig væsenlig ting at fortælle, synes jeg. Men det er typisk. Selv vigtige ting skal man selv finde ud af eller gætte sig til.

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *